Ranní hra

Ranní hra

Anotace: Zážitek u rybníka

Sedávám ráda u vody
a vím,že nejsem sama,ptáci si zpívají ranní pochody,přede mnou rozvíjí se drama.
Slezl si plšík s větví borovice,dívá se upřeně na lísku,možná,že přemýšlí kde ořechů je více-nemá to napsané v notýsku.
Záhy přibíhá kučeravá dáma,marně ji povídá proč nic nenese,
ona je jejich dětí máma,oba se ohlíží po lese.
K nohám mým přišly myšky povídat
a začínají ranním mytím,
vidím je slastně zazívat,
ukončí očistu vody pitím.
Kapr se pokloní svítání,vyskočil po druhém soustu,rád mouchy nad vlnou prohání,ráno je potravy spoustu.
Tichounce les listím ševelí
k rybníku přiběhla srnka a za ní se
koloušek tetelí,
svým hlasem do tónu brnkla.
Slunce začíná stromy objímat,
svou září vyrábí stíny na vlnách,
pomalu vlády se začíná ujímat,
tak končí idea v přírodních hrách.
Autor jaroslava anna, 14.03.2010
Přečteno 311x
Tipy 2
Poslední tipující: divoska_jaja, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi Tvé básně,jsou něžné.

15.03.2010 06:12:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí