Žalozpěv za volavku a dvě leklé ryby

Žalozpěv za volavku a dvě leklé ryby

Anotace: ...nad torzem vypuštěného rybníka...

Sbírka: Hmatání krajiny

...

Jak oko oslepené
Škraloup v šálku zimy
Je rybník vypuštěný
Seschlý kráter hlíny
Jak vytěžený lom
Vroubený břehy svými
Torzo bez třpytných vln
Až na dno obnažené

Nad kšticí rákosin
Volavky stín se mihne
Svistem svých křídel
Jako ostřicí když řízne
Pro ticho mrtvolné
Křik její nedostihne
Mizící mokřady
Vpletené do sítin

Bez potápění čírek
Smutno je tu vrbám
Své komže urousané
Olším kladou k nohám
Věchýtek žalozpěvu
Dvěma leklým rybám
Vklíněný do kamenů
S krajkou přischlých pírek

Královstvím mušlí
Bloumá silueta muže
Detektor kovů
Nízko nad vyschlým dnem klouže
Kdys viděl slunce padat
Do rybniční skruže
Teď jen pár zlatých šupin
Blátivé dno krášlí

...
Autor Amáta, 23.03.2010
Přečteno 421x
Tipy 10
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Jana M., divoska_jaja, ilona, enigman, Mbonita, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc se mi líbí metafory..

23.03.2010 19:53:00 | Mbonita

Líbí se mi,je pěkná

23.03.2010 18:29:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí