Květy

Květy

Anotace: Báseň nebáseň, nevím, jak to zařadit...

Třpytí se, tak tichounce a lehce, jakoby jenom tancovala
sluneční zář na okvětních listech.
Barvy, které doteď spaly
pod dotykem slunečních prstů ožívají.
Tiše! Květiny vstaly,
Aby své krásno rozprostřely
kolem nás.
Rušit je můžete. Vám je to dovoleno. Já
se neodvažuji.
Odpusťte mé květy, že ruším váš rozpolcený klid
svou básní
Však co může lépe popsat krásu, než slova?
Někteří lidé to neumí. Ocenit rozprostřené světy,
jež jarní květy zjevují.
Tichounce květy se večer zavírají.
Tichounce já svou píseň ukončím.
Stačí však rozhlédnout se v kraji,
co krásy skryto očím tvým…
Autor Mirime, 24.03.2010
Přečteno 335x
Tipy 8
Poslední tipující: susana načeva, Házté, carodejka, ilona, Alasea, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No,jsi fakt dost hodně šikovná šikulenka!!!Tož,to je fakt!Ať sním svý gatě:-)ST

19.06.2010 15:43:00 | susana načeva

Vítej, jsi šikulka.))

28.04.2010 21:47:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí