Říční zákruty

Říční zákruty

Ta řeka se klikatí stejně ve dne jako v noci,
klikatí se v dálky,
z jara v lese viděni jsou mloci,
v létě půjdu co nejdál kolem té řeky.

Až k poslední zákrutě půjdu,
svlažím si nohy v brodu,
ba i tvář.
Tu a tam zahlédnu,
na hladině zatřpytit se vlnku.

Při cestě zpět půjdu poslepu,
krok po kroku.
Neuvidím přes sluneční zář.
Autor Jan Václav Znojemský, 26.03.2010
Přečteno 589x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí