Malíř spánku z nových

Malíř spánku z nových

Anotace: Co namaluje malíř? Kreslí skutečné příběhy nebo jenom sny?

Pod řasou tvou se kapka ohýbá,
pomalu šedivě stéká, rtům uhýbá,
až opustí tvé tělo – opustí tvůj řád,
snad v dálce rozpustí se napořád.

Zima bezhlasně, jako malíř spánku z nových,
tenkou tuší tahá nitě per savých,
ach, jak to soví peří do krajiny roznáší,
zase smočí štětec, nádech tudle rozpráší.

Skrytý příběh na obrazu usychá,
jen štětce zlatí vodu do ticha,
stačí nadechnout se, utřít ji,
snad každý svá přán vidí v Měsíci.

Kapky tu modrost očí dokreslí,
rozkvetlé pavučiny louže nářků odnesly,
na boso tančíš, v dlaních bodláčí,
to hejno ptačí, jak volné bezmráčí.
Autor kleibr00, 14.04.2010
Přečteno 421x
Tipy 7
Poslední tipující: PPetrushka, Heavy, kleopatra.sedma, Javavia, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně maluješ...ST.

23.04.2010 11:44:00 | PPetrushka

Ty ses zas nějak rozbásnil :) A daří se ti, tak pokračuj ;)

14.04.2010 23:23:00 | kleopatra.sedma

Líbí se mi.

14.04.2010 10:55:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí