Mrak do kamenů vyrytý

Mrak do kamenů vyrytý

Anotace: Zadívejte se na mrak, vidíte nějaký obrazec?

V moři kapek bezbřehých a bez teze,
v dáli šepot hladí, rok po roce se veze,
už pod stínem mým a hluboko za ním
duše slepců se otvírají větvím.

Slunce do klubíčka stočený, oblak páry,
jenž po kapce plynoucí ucpe všechny spáry,¨
už na pevnině a hladině obraz odevzdaný,
soumrak zná jen nebe zastavený.

Rychle rostoucí větve obepínající starou zeď.
co cihly postrádá, jenž barvu noci nosí šeď.
už ruce srdcí chtějí kouci duše posmrtný,
jako stromy, před nimiž jsou kmeny kovaný.

Ode zdí se ozývá cizí křik a neštěstí,
v hladinách se divně zmítaj slova v rozcestí,
už dlouze, jako z kamene a do kamene tlouci,
dlouze postrádají slova proměněný v soucit.
Autor kleibr00, 14.04.2010
Přečteno 335x
Tipy 5
Poslední tipující: Heavy, jaroslava anna, kleopatra.sedma, Javavia, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobře se četla

15.04.2010 22:47:00 | jaroslava anna

Hezká

14.04.2010 15:44:00 | Javavia

Moc pěkná!

14.04.2010 10:50:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí