Noční zpěvy

Noční zpěvy

Anotace: Přirodní lyrika o kráse noci u mostu za bublajícího potoka a zpěvu ptáčků.

Sbírka: Peří

Malý most mezi obilnými poli,
jenž překračuje proudy tekoucí vody,
naslouchající neustále jejím šumům dlouhé doby,
je středem dění, pódiem pro ptáčky z okolí,

seřazeni na zábradlí, jak hřebíky, co do desky tesař bije,
pod plátnem zmalovaným neoceněným malířem, Nocí,
pod zbarvenými mraky, jež se s větrem vytrácí,
jsou na chvíli operními pěvci z Florencie.

jejich zpěv se nocí nese jako vánek,
v doprovodu s bublajícím potokem,
rajskou hudbou ryby omámeny, jsou teď jejím otrokem,
zbylým potomkům přírody, už jen upevňuje spánek.

Potleskem pro ptáčky na zábradlí,
odměnou za jejich krásný zpěv,
co rozechvíval ouška a rozhání hněv,
je nadpozemské probuzení, sluneční svítání.
Autor Martin_Zek, 17.04.2010
Přečteno 424x
Tipy 10
Poslední tipující: jita.1965, susana načeva, ilona, Heavy, labuť, Elie, Agniezka, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vítej,hochu vítej:)Ilča ti mává a přeje šťastnou půvabnou můzu!

17.04.2010 18:18:00 | ilona

Hezky jsi se uvedl, vítej!

17.04.2010 15:32:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí