Pampeliško

Pampeliško

Anotace: napadlo mě, když jsem se dívala z okna...

Jsi tak krásná, pampeliško,
ty jediná nebiješ mi do očí,
vedle tebe stát mohu blízko
a dívat se jak tvá krása v trávě tančí.

Květinko, jsi tak kouzelná,
rozzářilas pochmurné luky,
jež rozesmutnila zima svízelná
a teď, zdobí ji tvé nádherné shluky.

Zeleň posetá tečkami žlutými,
probuzená včelička třese jim hlavičky,
svými sosáčky od pylu sladkými,
obrovské úsilí pro tři medové kapičky.

Nechci tě ztratit, pampeliško.

Za chvíli vítr tě odvane,
tvůj jedinečný šat, ten zmizí,
Slunce hrát si s tebou přestane
a hned už jiné krásky podbízí.

Nepřevlékej se, pampeliško,
žlutá ti sluší víc.
Autor Jiná, 28.04.2010
Přečteno 437x
Tipy 15
Poslední tipující: PetAnderson, Quigleika, JohnyD., Psavec, CORONATION, Petbab, Maranatha, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Povedené :-)

28.04.2010 21:22:00 | CORONATION

malé Slunce má něžné paprsky

28.04.2010 20:21:00 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí