LOVCI

LOVCI

Anotace: jak to občas v přírodě chodí.....možná i s bonusem v podobě pravopisných chyb

Kormorán v koruně
stromu sedí
a poslouchá, co v korunách
stromů se dí

co se tam povídá
co se tam šeptá
i přes svůj vostrej zobák
nikdy se nezeptá

Bylo-li by libo ryby?
Ryby by libo bylo
Líbilo by se ti rybo
kdyby tě vylovilo?

To zvíře nad řekou
Ten vrah tvejch rybích snů
Ve vzduchu visí vražda
Myšlenka na popravu

Myšlenka na potravu
Kormoránovi hlavou vrtá
Ryby si pod ním plavou
Tu první,druhá-třetí,čtvrtá

Však není tu jenom ryby
Ohroženého to druha
Když ptáci tu ryby loví
Rybáři tak zato ztuha

Černá ve větru
vlní se stuha
Pro ně to dobrá práce je
Dobrá zásluha

Sluha svý vlastní pravdy
A svýho přesvědčení
Že je to pro ně dobrý
I když pro ně to není

Tak lovec skolí lovce
Pro jeho potravu
A tak zas jenom člověk
Postaral se o popravu
Autor Kytara Kyd, 28.04.2010
Přečteno 286x
Tipy 4
Poslední tipující: Jacob P. Verlaine, ilona, Quigleika
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí