Beránci

Beránci

Anotace: konečně jedna nesmutná;)

Otisky štěstí na rozesmáté tváři
tancují s plnými džbánky radosti,
z očí hvězdičky k obloze září,
lehounce hladí víčka svou jemností,
marcipánem sypou dlaně cukráři,
skrývají rány smutku, zlosti.

Beránkovi cinká na stužce rolnička,
ve svých kudrlinkách srdéčka zahřívá,
osušuje navlhlá ztemnělá očička,
kapky deště pečlivě přesívá,
na krku vločkou vytesaná píšťalička,
árie větru mezi stromy zpívá.

Taková veselá hra sluníčku robátku,
beránci vášnivě lehají si do paprsků,
palety barev podobné neviňátku,
kolem vznáší se sny ovečky v záblesku,
jakou dečku uháčkovat malému jehňátku,
z voňavých heřmánkových útržků.
Autor Jiná, 22.05.2010
Přečteno 320x
Tipy 21
Poslední tipující: CRASH, Mbonita, Psavec, 4LJFilip, labuť, Kubino 2, Divoženka1, Bíša, Petbab, hašlerka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkné

11.06.2010 12:27:00 | CRASH

Moc hezká.

23.05.2010 19:15:00 | Psavec

krasne mila:-)

23.05.2010 16:35:00 | 4LJFilip

Hurá!Culík má radost,že je tu už veseleji,básnička je hezoučká,tak je za St!:))

22.05.2010 20:39:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí