Nebe

Nebe

Anotace: ...

Hvězdy svítí,
jak luční kvítí.
Rozeseté po obloze,
někdy padá jedna k noze.

Svítí bledě, zářivě či rudě,
koukni na ně štěstí bude,
na dosah jen maličký
až dotknou se tvé prstíčky
hvězdy malé, krásné, křehké,
dokonalé.

Nebe černé, bleděmodré,
hvězdy skryté až do dalšího dne,
večer zas uzříš střípky drobné,
u srdce tě krásou bodne.

Krásná noc, sic i den,
jen v noci objeví se ten plamen,
který značí hvězdičku,
malou zářící tečičku,
kterou okem sotva zhlédneš,
stovky jich však nepřehlédneš.
Autor Pincik, 26.12.2005
Přečteno 448x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Každej jí tam máme:-)....jináč moc krásný

05.06.2006 20:54:00 | _Romi_

Divný, že tě neumim kritizovat, píšeš moc hezky ... =)

01.04.2006 14:38:00 | Miro Sparkus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí