Zima

Zima

Anotace: Tuto básničku jsem složila někdy v roce 2008... uspěla jsem s ní i na recitační soutěži :)

Na zimě je nejlepší,
že sníh všechny potěší.
Na silnicích závěje sněhu,
stane se bouračka
a už je hněvu.
Cestáři s traktory odhrňují sníh
a my si jezdíme na saních.

Sníh je jako krupice
a z něho sněhová vánice.
Ve sněhu jsou zamrzlé stopy,
slunce svítí na okapy.
Z okapů rampouchy už tají,
děti ve sněhu si hrají.

S kamarády bobujem
a taky se koulujem.
Je to velká zábava,
když si lehnu na záda
a ve sněhu udělám
nádherného anděla.

A jak zní přísloví
,,Na svatého Matěje ,do závěje naleje“
Z kuchyní zavoní
masopustní cukroví.

Tak skončily zimní radovánky,
některé děti natahují moldánky.
A tak skončila zima
a po ní jarní období,
jaro je přeci prýma
a každému vyhový.
Autor MonysS, 19.06.2010
Přečteno 387x
Tipy 3
Poslední tipující: CULIKATÁ, Květka Š.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Na zimní čas
pěkně sněhovatá..

19.06.2010 10:55:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí