Bouře

Bouře

Anotace: Bouře! :D

Zafoukal vítr,
zaduněl hrom,
blesk proťal oblohu,
padl první strom,
z nebe litry vody střemhlav dolů letí,
a s nimi i kroupy a další srážky,
berte to prosím, bez urážky,
ale je to jako na nebevzetí,
jako by se kolem prohnalo stádo slonů,
v minutě zaslechla jsem další pár hromů.
Po okně stékají kapičky deště,
tiše mi šeptají,
"Ještě, ještě."
"Ještě co?" ptám se s nadějí,
ale ony mlčí,
jak pes,
jak mládě vlčí,
zahledím se v les,
další blesk,
další plesk,
a hrom,
a padá další strom.
Strach hrdlo svírá mi,
při té hrůzostrašné podívané,
která je jen pro zvané,
které spánek pustí z náruče své,
skrývám se pod peřinami,
až konečně spánek odežene všechno zlé,
a i když bouře řádí dál,
já spím, nic nevnímám.

Autor Elie, 21.06.2010
Přečteno 304x
Tipy 3
Poslední tipující: Šerák, Květka Š.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvělé dílko:)... parádní atmosféra

21.06.2010 22:34:00 | Šerák

Kdo víí ^^ Ale asi jo :D

21.06.2010 18:08:00 | Elie

:-D Lovím bouřky a to, co popisuješ, to je supercela, ne?:-D

21.06.2010 15:25:00 | Isabella Monvoisin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí