Léto tak jak je

Léto tak jak je

Anotace: a není?

Už je léto, plné bazénů a plavek,
taky migrén, spálenin a puchýřů,
dopravních i střevních ucpávek,
brandy tekla z trychtýřů.

Už je léto, zlámané kosti a vazy,
příliš mělký byl rybníček,
už je léto, špekáčkové oázy,
léto oplozených vajíček.

Už je léto, komáři noční štípanou,
přes den zas vosy na zmrzlině,
mravenci v botě být si zamanou,
klíšťata neodolají chutné svačině.

Už je léto, sanitky po třech berou,
infarkty z rušení nočního klidu,
nesmíření nad tou dnešní érou,
nad letními radovánkami mladého lidu.
Autor Jiná, 02.07.2010
Přečteno 331x
Tipy 20
Poslední tipující: JohnyD., Psavec, Bíša, hašlerka, Mbonita, Petbab, Čoki, CORONATION, Boudicca, Kapka, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jemné letní básnění

02.07.2010 19:13:00 | Petbab

svatá pravda...a krásně napsaná

02.07.2010 19:01:00 | Čoki

šikulka :-)

02.07.2010 18:51:00 | CORONATION

Je, jéje, pěkně jsi to vystihla... ST!

02.07.2010 17:37:00 | Kapka

Je léto,horko všude sálá
však dobře,už jsem se bála
-že nepřijde:))
-u vaření však nejásám:(

02.07.2010 17:07:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí