Šumavský poem

Šumavský poem

Anotace: Byl jsem pět dnů v krásném hotelu s výhledem na hory...v oblasti šumavského Špičáku :) tak odsud posílám básničkou pozdravení všem co tady píší :)

Už v tichu pták se utišil
A stromy nabývají samoty a klidu
Snad kdesi sbírá mnoho sil
Ten, kdo nechce poznat chudobu a bídu.

Západ slunce mám nejraděj´
Když zlátne můj včerejší den
Tak snad ať je jakýkoliv děj
Vítr nefičí, jest to jen lehký fén.

Shlížím z terasy do šedivých obrysů
Velikánů, pásem velkých hor
Ale i na ovečky, krávy a pár rysů
Choulících se do těch nočních nor.

Pověz, přírodo, proč jen zpívají ptáci?
A proč jsi tak nádherná, tak překrásná?
Proč ráno mě budí velcí Tvoji znalci?
Protože jsi moudrá a laskavá a tak vzácná.
Autor Zasněný básník, 08.07.2010
Přečteno 327x
Tipy 13
Poslední tipující: Monica., Talisman, Bíša, Jiná, Pevya, Mbonita, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Šumava je nádherná..no jo hory já prostě miluju! Líbí ST!

09.07.2010 10:48:00 | xoxoxo

Vidím krásný obraz před očima:).Díky.

08.07.2010 11:11:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí