Vzpomínka na ježky

Vzpomínka na ježky

Anotace: zdaleka to není o ježcích..

Sníh sotva tál, vykoukly sněženky,
ve výšinách první poupátka,
nevinné narůžovělé panenky,
jarní pučící zahrádka.

A co v létě, když slunce pálilo,
zelení ježci pichlaví,
hejno pichláčů v korunách tančilo,
statné stromy radostně zabaví.

Přišel podzim, ježek se nám rozlousknul,
hnědý poklad kutálel se po zemi,
z pod strakatých listí vykouknul
a hop, už posbírán je našimi dlaněmi.

Ježku, já tě nevidím, kam jste zmizeli,
když procházím se tvou álejí,
dívám se jen na macešky a plevely,
poslední jírovce se tu svíjejí.

Už nebudem tu sbírat kaštany,
už nebudete se tu stářím kymácet,
i tak kruté mohou být záchrany,
museli jsme vás nechat pokácet.
Autor Jiná, 08.07.2010
Přečteno 270x
Tipy 14
Poslední tipující: Bíša, JohnyD., labuť, Vanilková Ninja, Psavec, mida, Pevya, Petbab, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

u nás taky.. prý vysaděj nové.. jinde, tady postaví něco.. bude to mít ohromné parkoviště

08.07.2010 15:59:00 | Petbab

Moc,moc se Ti povedla,pěkně napsaná.

08.07.2010 11:29:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí