..noc v mnoha podobách..

..noc v mnoha podobách..

Anotace: momentová záležitost

Noc jako konkubína oddává se všem
kdož z její náruče a slasti jemně těží
stejně jak klisna cválá rytmem bez otěží
vstříc hvězdám v ústrety, v své touze za hřebcem…

Noc jako konkubína opájí se všemi
v malebných nuancích pro vlastní potěšení
stejně jak duha dní se do svých tónů mění
vstříc dešti naproti, v své touze skrápět lemy…

Noc jako konkubína prolíná se vším
co zaujme ji v čase kolemdění
stejně jak struna strun čeká na naladění
vstříc hudbě k tónině, k výšině belcantin…
Autor šuměnka, 10.07.2010
Přečteno 337x
Tipy 15
Poslední tipující: jedam, labuť, Bíša, Květka Š., hašlerka, Hazentla, Špáďa, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

!!!

11.07.2010 21:29:00 | Bíša

Hlas osamělý zazněl hornou
rozlil se v kraj noci zdlouha
a mámivou hrou nepokornou
do srdce vkrádala se touha.

Nádherné...ST!

11.07.2010 09:02:00 | hašlerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí