Bezručova chata

Bezručova chata

Anotace: Na Lysé hoře kdysi stávala Bezručoa chata, která však vyhořela. Už několik let se hovoří (a ještě několik let hovořit bude) o jejím znovuobnovení, ale dosud se tak nestalo. Tak alespoň básnička.

Sbírka: Beskydy

Sedí si sedí dřevěná bouda
za schůdky dvířa, z komínu čouda.
Z dalekých krajů zima když dohlédne,
budka si bílou košilku oblékne.

Turisti, co kolem jdete,
pojďte, k čaji zasedněte.
K němu si i buřta dejte
dokola se podívejte.

Na místě, kde chata stála
jednoho dne vatra vzplála.
Její světlo, její teplo
boudu z vršku navždy smetlo.

Ať už v noci, nebo ve dne
z popela se jednou zvedne.
Z matky hor zas poohlédne
na budky a smrky, jedle.
Autor Puskin, 20.07.2010
Přečteno 541x
Tipy 1
Poslední tipující: CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí