Začátek je matkou konce - jak jsou si podobny jejich hlasy

Začátek je matkou konce - jak jsou si podobny jejich hlasy

Anotace: Mým drahým sestrám - Taivé Elstrin von Monphiné a Muriel de Lériet. Řád života: Každý příběh má své rozuzlení jenž v začátku se skrývá Brzy uvadne i květ jenž se nyní ve vlahém větru kývá

Tak jako za úsvitu nebe
má v sobě předzvěst večera,
když ticho proříznou první tóny cella
zpívají o tónu posledním.

Vyschlá cesta skrze pole
v létě nese vláhu podzimních plískanic
Klid před bouří zní hlasem blýskavic
Že vyjde slunce, zvěstuje večerní klekání

Vezmeš mě za ruku - zas přijde rozloučení
Když sníh zajiskří, jaro přijde znovu
Jabloně rozkvetou a časem sklidíš plody

V každém začátku je i konec dění
Úplněk zazáří a pak zmizí v novu
Skálu rozmělní chladné proudy vody
Přečteno 330x
Tipy 1
Poslední tipující: pejrak
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Ani nevím jak poděkovat, dát báseň je cenné, dát pravdu cennější...

07.02.2006 13:04:00 | Luin

Pěknej nápad. Akorát mi tam chybí nějaký ukončení.

10.01.2006 17:05:00 | Hradečák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí