Miluju...

Miluju...

Anotace: Vyznání přírodě a životu

Miluju tu voňavou
křehkost léta,
přítulnost slunce,
třpytivost vlnek rybníku a řek...

Miluju večerní vánek
i můru která létá
každou noc k lampě
pro bolestivý polibek...

Miluju den, jenž usíná
a zase se budí
do červánků a do rosy
a tvář Měsíce
co na nebi se chlubí
hvězdami, jenž pase tisíce...

Miluju pomíjivost bytí,
tu svíravou krásu okamžiku
a naléhavost ptačího křiku
a tajemnost ranních par...

Miluju horkost posledního hříchu
a v tobě ten podivný mráz i žár...
Autor Mirka Ertl, 21.08.2010
Přečteno 330x
Tipy 15
Poslední tipující: labuť, Mbonita, Eresiel, Psavec, Jiná, Agniezka, Kett, CULIKATÁ, WAYWARD
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc pěkné!!!

24.08.2010 10:00:00 | xoxoxo

Něžné vyznání v příjemném básnickém toku... Vítám tě mezi námi.

22.08.2010 19:52:00 | labuť

líbí..

21.08.2010 13:47:00 | Kett

Pěkné,jemné-líbí.

21.08.2010 13:41:00 | CULIKATÁ

...fajn

21.08.2010 13:02:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí