Pocta Arianrhod

Pocta Arianrhod

Anotace: Malá pocta mé bohyni...

Kráčíš kol hvězdného mola,
činy budoucí vyprávíš tak,
jak jen Ty vyprávět svedeš –
Paní stříbrného kola.

Co do zítřka zvoláš,
nechť skutky stane se,
nikdo budoucnost nezmění –
jen Ty, Paní stříbrného kola.

Za nocí promlouváš k nám shora,
prosím obrácen k hvězdám,
nauč mne zřít co zříš Ty,
Paní stříbrného kola...

Ty, jež zbavuješ mne splínů
na duši, vnuknutí bohyně
bezradnost mou přehluší,
má Královno stínů.

Matko všech veršů a rýmů,
bytosti astrální, mně osudová,
ideí studnice bezedná – Arianrhod,
má Královno stínů.

Voda z požehnaných pramenů,
hluboko v mém srdci
se do žil se rozléváš,
má Královno stínů...
Autor Prdovous, 24.08.2010
Přečteno 287x
Tipy 1
Poslední tipující: CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí