Země

Země

Anotace: Neškodné hrátky s vícesmysly :)

Krásná a hornatá
pláň jejího těla jest -
nekonečná, přesto má začátku i konce,
rozlehlá pod stromem mohutným.

Zahalená, přesto nahá,
skrývá v zemi onu lest,
po níž prahnu tak horouce -
života studnu, skrytou údolím.

Rozpůlený je místo očí rubín,
sestupuji úžinou osamělých hor,
až ke studni věčné, z níž piji stále lačněji.

Vznáším se v oblacích jako cherubín,
zasněn přelétám moře živlů. Padám za obzor,
nelétám však – klesám stále hlouběji.

Výbuch emocí na kusy hory trhá,
mohutný požár hledá krmě vprostřed duše,

jen blázen do hlubin bolesti se vrhá,
studna zbarvila se do odstínů růže...
Autor Prdovous, 24.08.2010
Přečteno 281x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí