Hlubinná

Hlubinná

Anotace: letos jsem tam nebyla, ale v myšlenkách pořád..

Až se hřejivé paprsky večera
oranžově zatřpytí v liniích bójí,
až ztratí se ta nekončící mezera
a obloha s mořem v jedno se spojí…

až hladinu polijí růžovoucí červánky
a pohltí i vzdálených ostrůvků kaskádu,
až stíny z nich utvoří malinké bochánky,
vdechnu ty vláhy teplých západů.

Spustím kotvu a plachet krytí,
odpoutám se od lan v přístavišti,
až pod svá křídla vítr ji zachytí,
pobřežím kajuta naposled prosviští.

S přibýváním hbitých otáček kormidla
zpěv terejů vzduchem se rozpíná,
vlnky pleskají po lesklé zádi plavidla,
to jak příď v jednu přímku vodu protíná.

Sledovat, jak klouže po vrstvách soli,
jak čeří se v brázdě a mění v pěnu,
kamkoliv, kam kurz cestu zvolí,
slova pošlu pod skalnatou stěnu.

Jako vzkaz v láhvi pošlu do hlubiny
všechna přání a činy co zůstanou snem,
všechna slova v okrajích praskliny,
jak snažím se proplouvat každičkým dnem...
Autor Jiná, 02.09.2010
Přečteno 311x
Tipy 27
Poslední tipující: CORONATION, Bíša, jedam, Tomáš Přidal, Kapka, Mbonita, Květka Š., Petbab, WAYWARD, labuť, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To musí být nádhera.Při Tvé básničce si tiše sním,je krásná!

02.09.2010 16:35:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí