Rovnodenní

Rovnodenní

Anotace: ..no o čem bych tak dneska mohla psát :)

Když list se odpoutává od strakatých korun
a postupně vyvléká ze spletitých větví,
když slunce naposled brnká do zlatavých strun
a radostně půlí slupky kaštánků vedví…

Když dopadají na zem mezi kamarády
a v kapsách dítek jich tolik dřímá,
když veverka kolem pobíhá s náklady,
vítr jí vyfoukal, že letos bude tuhá zima…

Když z polí mizí poslední stébélka
a ptačí hnízda zůstávají opuštěná,
když už si tam na jihu ohřívají křidélka,
za chvíli od skal roznese se ta havraní ozvěna…

Když chystají se zásoby do kůr stromů
a v krmelcích pro srnečky až do samé noci,
když v lesích nosí dřevo na ohýnek domů,
po cestách co tu a tam zavoní po ovoci…

Když ze skříní pomalu vytahujem svetříky
a opravdu, moc nás to nerozradostní,
občas přitoulají se přízemní mrazíky
a chladný vzdoušek zlobí nás na tváři,
dnes totiž, je ta doba rovnodennostní,
no přece dneska
podzim se nám zapsal v kalendáři…
Autor Jiná, 23.09.2010
Přečteno 377x
Tipy 32
Poslední tipující: CRASH, Calië, JohnyD., Gabrielle, Tamara, Antares, Mbonita, hašlerka, Květka Š., Petbab, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherný podzim jsi vykouzlila...ST

24.09.2010 11:45:00 | Tamara

no jo,už je tady..

23.09.2010 18:55:00 | Květka Š.

Podzim je tady.

23.09.2010 16:48:00 | Psavec

Je úžasná a krásná,tak pěkně jsem si početla a představy nebraly konce.Kaštánky,jak pukají a jdou pod strom mezi kamarády a další a další krásné obraty,je nádherná!!St-veliké!

23.09.2010 16:22:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí