na houbách

na houbách

Anotace: když chci, najdu jich málo, když nechci, tak to jde jakž takž, ale když se zakamufluju za někoho uplně jiného, tak to vždycky vyjde :-))

Sám lesem roštím se dere
Pod porost jeho pohled míří
Okolo komáři jsou jen nepřítelem
Nahodile síť pavoučí mu cestu zkříží

V košíku již houbiček pár
Hoví si vedle lahváče
Jen tak napospas v klid se vydal
Nedupe, nekřičí, neskáče

Hříbek, či liška jedna podšitá
Vidí osobu jak nonšalantně jde si
V ruce košík, v druhé lahev upitá
Tohle houbař není zřejmě asi

Všechny houby vykukují zvědavě
Kdo že tu jak lempl chodí
S pivkem v ruce a trochu váhavě
Jen tak občas se k zemi skloní

Náhle v ruce skví se čepel
Rudý nožík s křížem helvétským
Do hřibu nohy zařízne se
A v porostu mechovém je jen stín

Tak radost končí houbiček zvědavých
Možná vem si z toho trochu kus
A v šedivých chvílích tvých malátných
Svůj styl života trochu pootočit zkus
Autor cado, 29.09.2010
Přečteno 375x
Tipy 13
Poslední tipující: Findë, Veru, jára spots, carodejka, nejsembásník, Quigleika, labuť, CULIKATÁ, Mbonita
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ty jsi basnik... :o) ale ja ti to uz rikala...pekna a zvlast v tvem procitenem podani :o)

02.11.2010 15:55:00 | Veru

Doufám že ses pokochal v lese, já houby moc ráda na každý způsob.

05.10.2010 20:09:00 | carodejka

:-) - ještě rostou?

05.10.2010 12:40:00 | nejsembásník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí