Podzim

Podzim

Anotace: Miluji podzim, jeho rozmarnost, barevnost a krásu. Protože pocházím z kraje pohádek, bájí, víl a skřítků, vkládám je do všech básniček o přírodě.

Sbírka: Korálky z Peckovska

Mlha se z rána dlouho venku válí
je nyní na koni, svou tvář si nezahalí
Se severním větrem, měla včera hádanici
nepočkal až vstane a nafoukal jí pod suknici

Listí se červená, asi se stydí
každý rok to jejich strkání vidí
Dešťová víla nestačí zašívat
z mlhavé suknice, cáry tu vidí vlát

Podzimní víly, pohladí jablíčka
aby jim červeň přidaly na líčka
A malíř podzim, to rozmarný je král
koukněte jak přes noc přírodu maloval

Červená, žlutá, i rez jako liška
vlašákům z té krásy pukají bříška
Když víly podzimní češou si vlasy
ořechy závrať mají z té krásy

Pak skočí dolů, kam spadnou kdoví...
U vánočních stolů, najdeš je v cukroví
I jablíčka tam najdeš, stále se červenají
o podzimní kráse si spolu povídají
Autor ada.cat, 07.10.2010
Přečteno 434x
Tipy 14
Poslední tipující: Veru, synanceia, WhiteSkull, Gabrielle, nejsembásník, CULIKATÁ, labuť
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST! Jak podzim nemam rada, pri cteni te Tve jsem se uplne rozneznila...moc pekna, povedena...

07.10.2010 13:10:00 | Veru

Pohádková podzimní krása:)

07.10.2010 11:57:00 | CULIKATÁ

Tvá básnička svítí podzimem, jako příroda za oknem. Povedla se Ti!

07.10.2010 11:46:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí