Mrrráááz

Mrrráááz

Anotace: zimní studená ptákovina

Mráz obklíčil město
oči se stahují
kryjí do perleti
nachmýření kosi
ve větvích
nechtějí vůbec pěti

Stříbrné drobnokresby
na oknech
aranžérské finty
i otužilé kavky
hážou do žita (zmrzlého)
svoje flinty

Naše červené nosy
tečou jak staré
splachovače
rampouchy na duši
proklínám
zimní spáče

Neví nic o námraze
která obalí srdce
do ticha
a nikdo se nezastaví
a každý (do tepla)
pospíchá
Autor zef, 10.01.2006
Přečteno 405x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Taky pěkná básnička, bavil jsem se.

11.01.2006 07:50:00 | Bajaja

Já bych se zastavila, ale nevím, kterej seš ;-) !!!

10.01.2006 21:04:00 | no

Máš pravdu...ze zimy hezky do teplíčka...a na svařáček...!!!

10.01.2006 20:28:00 | Milano

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí