Sonáta noci

Sonáta noci

Proplouvám lesy ticha,
klavírní sonáta noci
zní mi v uších.
Měsíční svit prochází lesem,
v noci krajina ztracených duší.

Slyším slova stromů,
když vítr fouká.
V hlouby světa klidu
noční strážkyně houká.

Vidí vše, co se hne.
Stráží noční les.
Půlnoc přichází!
Na měsíc vyje pes.

Zrána rosa padá,
měsíc už odchází.
Paprsky svitu září,
slunce pomalu vychází.
Autor Kateřina Lukavská, 15.10.2010
Přečteno 459x
Tipy 10
Poslední tipující: Miroslav Možný, jedam, Radek.oslov.Šafárik, Nitran, ZILA78, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezká S.T.

15.10.2010 21:28:00 | ZILA78

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí