Tak, jak jde rok II.

Tak, jak jde rok II.

Anotace: červenec - prosinec...poněkud starší kousek..dohromady je to docela dlouhé, ale nebudu tu zbytečně spamovat každým měsícem zvlášť ;)

Červenec

Teď to sluníčko tolik pálí,
pořádně se ukryj do stínů,
pod palmy a kamenná úskalí,
anebo do slaných vln delfínů.

Plápolal ohýnek táborákům,
kytarista vnášel svou emocí,
partě i obyčejným pěšákům,
v červenci, měsíci horkých nocí.

Srpen

Na stromech ovoce dozrává,
pomalu mizí zlaté obilí,
když vánek si ladně zahrává,
lístky oblékají se do košilí.

Plod jeřabin tiše vzkvétá,
schovává se pod hnědavé stvoly,
je tu srpen, měsíc končícího léta
a dítka se chystají do školy.

Září

Už zase, nachystej se, saky-paky,
brzké vstávání, aktovku na záda,
takovej vopruz to pro mazáky,
však pro prvňáčky úžasná paráda.

Když za ukončenými žněmi
déšť předvádí svou pantomimu,
první list snáší se tu k zemi,
v září, měsíci s vůní podzimu.

Říjen

To zvěř hledá si domovy,
když fouká větřík veliký,
v sadech zažloutlé stromoví
začaly skrývat mrazíky.

V kotlíku trochu horké vody,
snad to na pár týdnů postačí,
když říjen, měsíc šustící přírody,
listím šťastlivě nám tu tančí.

Listopad

Slunce ztrácívá svou sílu,
kreslíme si obláčky dechu,
posledního komářího slídilu
mráz už zahání do pelechu.

Mrholící deštík pěkně nás zlobí
a list povídá, ještě chvíli, prosím,
když první vločky tu luky zdobí,
v listopadu, měsíci volajících zim.

Prosinec

Jsou tu, sněhové radovánky,
bruslení na zamrzlé zátoce,
u plamínků adventní dýchánky,
brzy přijdou, no přece Vánoce.

Ježíšku, už opět je načase
dárečky vytáhnout zpod kapsáře,
když prosinec přišel sem zase,
ten poslední měsíc kalendáře.
Autor Jiná, 22.10.2010
Přečteno 399x
Tipy 29
Poslední tipující: Bíša, carodejka, Madanik, Mbonita, malá slečna, Gabrielle, Psavec, CULIKATÁ, Květka Š., Tomáš Přidal, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle je moc povedený.

22.10.2010 22:12:00 | Psavec

Moc se mi líbí, zajímavý nápad :)
st

22.10.2010 20:06:00 | Bananky v čokolade

..i pokračování je príma..

22.10.2010 18:43:00 | Květka Š.

Hele, holka, na 15 let je to výkon! Máš tam dost nápadů, úsměvů, prostě klobouk dolů.

22.10.2010 16:55:00 | René Vulkán

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí