Propast

Propast

Anotace: Planeta Země se s naším velkým přičiněním mění v obrovskou skládku odpadů... Smutná to pravda...

Ze křišťálově čisté studánky
dříve mohl si se napít,
dnes jedovaté potůčky
dokáží tě snadno zabít.
Na obloze pozorovals
překrásné červánky,
co svým chováním sis změnils
na odpadní skládky.
Les je místo,
kam se nechá hodně smetí navést.
A tu špínu dozajisto
nepříde nikdo zamést.
Co je mi do mého okolí,
když já se mám moc dobře.
Ty vidíš to začernilý
a já zase modře.
Vždyť ta naše planeta
ještě pár set let vydrží.
Pak ať zmizí jako kometa,
to už mě přece netíží.
Tak se všechno propadne
do veliké propasti.
Jednoho dne slunce zapadne,
nevyškrábe se z pasti.
Tu propast si vyhlubujem
čím dál tím rychleji.
Snad ještě něco podniknem,
než ztratíme naději.
Autor Marbal Škutin, 25.10.2010
Přečteno 325x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí