POdzime

POdzime

Anotace: urousaný strýci, vlečeš za sebou roztrhaný šál

Neptám se tě, znavený když vlečeš za sebou
urousaný šál: Hýřil jsi příliž,
když rozdával jsi poklady léta jenom tak, nazdařbůh;
pouštěl jsi po větru, tom prostopášníku
co prohání se světem zlato a diadémy,
svlékal jsi chvatem z nich stromy
jak ženy do nahých kmenů a pročesával jsi jim větvoví.
Nepovím ani jak moc jsi hltal poslední květní poupata
a pálil trávu do tlení;
Jsi stařec znavený a vyžilý. Ještě chvíli budeš
mezi náma než spolkne tě zima. Dáma,
která konečně přinese odpočinek
i od tvých roztrhaných cárů, které opět všude trousíš
a vlastně za to nemůžeš. Bylo ti dáno
sklízet co rok zasel.
Autor jiřička, 25.10.2010
Přečteno 388x
Tipy 5
Poslední tipující: Kapka, Agniezka, René Vulkán, Mbonita
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

děkuji ti...:

28.10.2010 14:26:00 | jiřička

Vůbec nechápu, proč tuhle báseň zatím tak málo čtenáři typují.
Je malebná a pestrá.

27.10.2010 17:06:00 | René Vulkán

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí