Zahrádko, podzim přišel!

Zahrádko, podzim přišel!

Anotace: tak už jsem ti , milá zahrádko pomohla se uklidnit ke spánku.

Sbírka: přírodou

Zahrádko, spíš?

Víš-li ty, že podzim už přišel?

Nevěříš?

Poslední zbytky poupat

ještě chtějí lákat čmeláčky.

Máš stále krásný, barevný šat;

Co na tom, že sníh už dotkl se

tvých skrání?

Straníš se zimy.

Stárnout se ti nechce.

Už jsem sklidila tvých plodů,

k odpočinku nadýchla jsem hlíny,

abys lepším dechem mohla spát.

Začíná listopad.

Dušičky přichází

a ve tvé tváři je stále ještě touha

být krásnou a vonící.

Snící zahrádko, uspávám tě zaklínáním:

S jarem se sejdeme, má paní,

teď přeji zvolna usínání...
Autor jiřička, 28.10.2010
Přečteno 434x
Tipy 10
Poslední tipující: Bíša, Iva Borecká, CULIKATÁ, Psavec, Kapka, Květka Š., Agniezka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A zahrádka usne pod bílou peřinkou...

28.10.2010 17:38:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí