Kačenkám je to jedno, když plují si

Kačenkám je to jedno, když plují si

Anotace: přichází první sníh:

Začíná padat déšť co sníh
a studí, studí krajinu
a ona vplouvá do splínu.
Kačenkám je to jedno,
když plují si tak po rybníku
nehnutě stejně jak bílé labutě
hladinou šerou, syrovou
jako obloha co sestoupila na zem.
Rázem kolem déšť
začíná navlékat vločky sněhu.
Ještě jsou slaboučké,
nemají něhu hvězdic
a studí, studí
nejvíc podobné blátu
co množí se vůkolem
dřív nežli zem pokryje se
pláštěm z hermelínu
a přijde opravdová zima.
Kačenkám, šerým jak hladina
je to jedno,
odevzdaně si plují hladinou
a snad sní
jak s jarem zkrásní
ošklivá to kačátka,
zas budou žlutá jako pampelišky...
Nebudou víc než kačenky
které vyvedou svá mladá sluníčka:
A zatím déšť propadá sněhu
povléká krajinu do náběhu hermelínu,
přináší zimu.
Autor jiřička, 08.11.2010
Přečteno 330x
Tipy 7
Poslední tipující: Bíša, Gabrielle, Květka Š., CULIKATÁ, Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kačenky i v zimě plují a na nic si nestěžují...
je to hezké

08.11.2010 17:53:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí