Óda jarní

Óda jarní

Anotace: ...Chuchvalce mlhy válí se po poli jak břichatec...

Chuchvalce mlhy
válí se po poli
jak břichatec,
co otáčí se z boku na bok
s nevolí,
neb hýbat se mu nechce...
Tak mlha brzdí nového dne zrod.

Sluneční záře bodá
šedou hmotu žhavým ostřím,
a kopí věčného světla
trhá mlhu na cár...
Vítězem v boji lítém
Slunce setne hlavu šera
jež odevzdaně na zem padá.

Paprsky hřejivé, teplé polaskání,
rozkmitá vůni polní hlíny
zemitou chuť jara
s předzvěstí nového zrání...
Autor Sladkalu, 10.11.2010
Přečteno 400x
Tipy 18
Poslední tipující: Žqáry, CULIKATÁ, Špáďa, Kapka, Květka Š., Mbonita, Gabrielle, Agniezka, labuť, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mně se taky líbí břichatec:-)))

10.11.2010 16:08:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí