před sněhem za sněhem

před sněhem za sněhem

Anotace: ...a je to tu opět:zimozřivo, druhá vločka, třetí, čtvrtá

Jedna vločka,druhá vločka,
třetí, čtvrtá za ní letí,
letí, letí...
Jako bosorky, které vítr prohání
nesou smetí;

Studí do dlaní a nos
nutí k pčíkání:
Zaříkání na ně neplatí.

Však jsou dítka povětrná báby metelice.
Vyhnala je z nebeského domu
převelice ušmudlaných lící
K tomu přidala jim
černých, těžkých cárů
nevítaných darů;

Projít očistcem
co nazývá se Zem.

Po nich slétnou lehká, bílá peříčka .

Rázem se zem dočká bělostného hermelínu
rozplakané větrnice rozpustí se
v jejich stopách;Inu, máme zimu

Konec šprýmů....
Autor jiřička, 16.11.2010
Přečteno 600x
Tipy 16
Poslední tipující: James Libustka, Bíša, jedam, Mbonita, labuť, hašlerka, Gabrielle, CULIKATÁ, carodejka, Květka Š.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Těším se na bílá peříčka:-))

16.11.2010 21:51:00 | CULIKATÁ

Malebné a hezké.

16.11.2010 21:48:00 | carodejka

..po nich slétnou lehká bílá peříčka
a to nám předpovídá J*I*Ř*I*Č*K*A...

16.11.2010 21:11:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí