Dar od nebe

Dar od nebe

Anotace: tady jsem vyhrabal jednu báseň, kterou jsem napsal, když mi bylo osmnáct...

Sníh, už padá zas sníh,
nejen na polích,
ale i ve městech.
Vločka za vločkou se střídá...
Pak se spojí,
v krásu svoji.
Vím, že čas vánoční,
bývá náročný
pro melancholiky.
Jejich oči často pláčou...
To se spraví,
to je zdraví.

Nestíhám ty vločky zpočítat,
už jsem dávno u tisíce.
Brzy budu muset už jít spát,
vločky samy zhasly svícen.

Veřím, až se ráno probudím,
sníh bude tančit a já s ním.
Budu ho mít jenom pro sebe,
mě nevadí, že zebe.

A ty budeš po mé pravici,
dělat stopy na silnici.
Snih budeme mít jen pro sebe,
vždyť je to dar od nebe.

Připadám si jako v ráji,
jako kostka cukru v čaji,
jako květy stromu v máji,
když si s vločky hraji.

Veřím, až se ráno probudím,
sníh bude tančit a já sním.
Budu ho mít jenom pro sebe,
mě nevadí, že zebe.

A ty budeš po mé pravici,
dělat stopy na silnici.
Snih budeme mít jen pro sebe,
vždyť je to dar od nebe.
Pro mě a pro tebe.
Autor patrikus, 19.11.2010
Přečteno 364x
Tipy 14
Poslední tipující: Míša S., Kars, Psavec, Javavia, CULIKATÁ, ZILA78, Gabrielle, Zasr. romantik
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkná ST!

20.11.2010 09:23:00 | xoxoxo

:-) milá poezie osmnáctiletého.

19.11.2010 14:20:00 | mademoiselle secret

To máš dobrý, já takhle psal až v padesáti. Ale asi jsme měli přitom podobné pocity. :o)) ST!

19.11.2010 11:22:00 | Zasr. romantik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí