O mouše a molu

O mouše a molu

Anotace: o mouše a molu, u jednoho stolu ...

Povídala moucha molu,
že pán nechal kokakolu,
a že prý si na ni smlsne,
molu se to zdálo drsné.

Když se v noci k spánku zhaslo,
oba měli celkem jasno,
ve dvou tvoří silnou letku,
zaútočí na tu petku.

Na kolu už cení zoubky,
jak však srkat z téhle hloubky?
Nikdo nechce být tím trdlem,
spadnout dolů ouzkým hrdlem.

Ale to o co tu běží,
není to kolik tam leží,
jejich malých černých bratří,
stejně jim to nejspíš patří.

Tu přilétá moucha s brčkem
a spouští ho dolů krčkem.
Jak ji sunou ústím flašky,
netrápí je žádné vážky.

Ustupují všechny chmoury,
když pak lezou vnitřkem roury,
uvnitř brčka jako pěny,
vzpírají se mezi stěny.

A jak se cpou horem, dolem,
mrtvé mouchy plavou kolem,
připadá jim velmi směšné,
jak mohli být neúspěšné.

Náhle lehce vrzly dveře,
pán se vzbudil, k nim se béře.
Jedním lokem z toho brku,
vyřešil své sucho v krku.
Autor Skrat, 26.11.2010
Přečteno 434x
Tipy 10
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik, myší královna, Helena Lovecká, Špáďa, divoska_jaja, Kapka, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkný výplach na závěr:
moucha s molem, pozdní sběr...

04.12.2010 01:39:00 | Špáďa

Tak nevím, jestli byli větší chudáci ty mouchy, nebo ten pán. :-D

04.12.2010 00:59:00 | divoska_jaja

velmi se mi to líbilo je to i zábávné:)

29.11.2010 17:03:00 | delfinka1710

Fuj...
a takovou měli snahu a naději,
netušili kam se to podějí...
Moc pěkně zrýmovaná, pobavila.

26.11.2010 16:12:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí