Stalagmity

Stalagmity

Anotace: to jsou ty krápníky, co rostou na zemi

Homole většinou až po uši v blátě,
kámen šlehající vzhůru hledáš marně,
na dně jeskyně v hluboké pokoře,
v trusu netopýrů, co létají při stropě.

Ztepilých stalaktitů chudí příbuzní,
jež se k bratrancům dole moc nehlásí,
živí je jenom zbytky vápenné hmoty,
a skromnou almužnou kapající vody.

Ale též priapicky strmící falusy,
jež by dívky tak rády vzaly do pusy,
mnohé z nich se lesknou pohlazením lidí,
přesvědčených o kamenných symbolech štěstí.

Teprve až v nejhlubším lůně podzemí,
kde záhadně duní hlas země tajemný,
vzácné pohádkové svícny v tůních čnějí,
s náletem drůz krystalů věčného mládí.

Mělo by zůstat ukryto zrakům lidí,
krápníkové bohatství podzemích slují,
a stalagmity v temné nekonečné noci,
které oddaně stráží jen slepí mloci.
Autor casla, 29.11.2010
Přečteno 423x
Tipy 4
Poslední tipující: Sladkalu
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Poslední čtyřverší je moc povedené a celé dílko ...líbí

07.12.2010 20:50:00 | Sladkalu

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí