V první spodničce

V první spodničce

Anotace: snad jsem tam vystihla všechno, co jsem chtěla...včerejší paprsky...dnešní cestu proti vločkám..

V jaképak práci
ten spící pán,
malíř v úkrytu,
v noci i ve dne,
když obloha rán
i poledních zázemí
postupně ztrácí
tu sílu blankytu,
pomalu bledne…
Až tak splývá…
…jen se zemí…

To z čar se zuje,
snad i mizí
horizontu rozhraní,
ač slunce už
chladně ryzí,
jak studená láva
maluje růž,
rozhání
to čisté panoráma,
stejně stopa má…
…tu zůstává…

V křehkém nánosu
první vrstvičky
pokřupává led
a rovnou u nosu
šustí noty zvuků
vloček o jehličky,
jak jejich pléd
uhánějících shluků
slabě šumí,
po cestě domů
bolístky tlumí,
snad více netřeba
jen poslouchej…
Jak koruny stromů…
…něžně kolébá…

Jen pozoruj
a vnímej…
Jak pokrývá deka
vodu v rybníčku,
jak se halí
bělostnými šaty
a opatrně balí
do lehoučké vaty,
jak už si obléká
tu svou první spodničku…
Autor Jiná, 01.12.2010
Přečteno 401x
Tipy 31
Poslední tipující: jvacl, la loba, JohnyD., Gabrielle, Mbonita, Tamara, Miroslav Možný, James Libustka, Petbab, Tomáš Přidal, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pozoruji a vnímám, vážně ano
jak stromy obalily svoji nahotu
jak tanec bílý větrem dováfí
jak sněžné panenky krášlí se do plotů
a jak třpyt sluneční vábně je pohladí
jak i té kráse mrazivé nádherně tváře planou...

02.12.2010 15:56:00 | šuměnka

taneček jehliček.. jak pak se jmenuje?

02.12.2010 10:05:00 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí