Zima

Zima

Anotace: v režii Českých Drah dne 3.12.2010

*



Stromy dnes vypadají

jako přerostlé keře bavlny.

Zachytila se na nich vata

z kabátu paní Zimy.

Vlaky stojí v poli,

poblikávají na sebe

a na jednom ze zamlžených oken dětské prsty kreslí slunce.

V otevřených dveřích útrpně čekajícího vagonu

září světluška v podobě uhlíku

a nějaký mladík vyfukuje kouř místo lokomotivy.

Stojíme tu již hodinu,

mrzneme v oprýskaných kupé

a průvodčí má v očích výraz koloucha prchajícího vlkům.

Přitom stačí jeden úsměv -

Pane, my se nezlobíme.

Vždyť ten výhled je krásný,

stromy dnes vypadají jako přerostlé keře bavlny.



*
Autor Temeraire, 14.12.2010
Přečteno 709x
Tipy 5
Poslední tipující: CULIKATÁ, Kapka, Skalsky Pavel
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No vidíš, jak krásná báseň ze stojícího vláčku vznikla:-)).

14.12.2010 17:27:00 | CULIKATÁ

Hezky viděno a napsáno...
ST

14.12.2010 10:47:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí