Svítá

Svítá

Anotace: Na Pájův popud.

Viděla jsem světlo
tekoucí skrz mraky
temno náhle zbledlo
a bylo slyšet ptáky

Poslední hvězda visela nad lesem
slunce už vstávalo
paprsky mávalo
Bůh stvořil nový den

Noční král oblohy mi zmizel z dohledu
ráno mě zdravilo
ze snu mě budilo
slovy to popsat snad ani nesvedu!

To, co mě tíží vzal s sebou noční stín
minulost ač plná dávných vin
zmizela do neznáma -
má každoranní fáma

Rez se rozlila po celém nebi
zrudly stromy na kopci
slunce svými zlatými střapci
zdravilo matičku zemi

Poupata se rozvíjí,
nebe modrá zdá se
do kalužin se modrá vpíjí
rosa září v kráse

Kdo zaspal tento zázrak Boží
nevadí má šanci zítra
ale běda aby se jitra
mohl vůbec ještě dožít...
Autor A'tuin, 15.12.2010
Přečteno 357x
Tipy 5
Poslední tipující: Judita, J.U. Ray, James Libustka, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Poslední sloka je z celého dílka asi nejlepší :) Jinak zase dobré, jenom jsem se trochu zarazil u formální kombinace, o které jsem si myslel, že si nikdy nevšimnu - v první části je dvakrát abba, a pak je abab. Proč ta změna? :) Jinak, tentokrát za polovic, ale je to za lepší polovic ;)

22.01.2011 18:43:00 | J.U. Ray

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí