Vločky

Vločky

Anotace: Bloudím mezi vločkami

Sbírka: ODHAD VĚKU MOTÝLŮ

Vločky snášejí se shůry
Nad krajinou poletují
Kam přistanou? Kam asi?
Proměňují se ve stvůry
Množí se a znásobují
Chytají mne za vlasy

Přikryly již pole, lesy,
Vesnice, i velká města
Kam se nyní vydají?
Ztratil jsem se. Mámo, kde jsi?
Kam zmizela úzká cesta?
Kam koleje tramvají?

Nikam neodjely vlaky
Autobusy nepřijedou
Noc se snáší v podhradí
Stavím malé sněhuláky
Co se baví mezi sebou
Kudy mám jít, poradí.

V oknech drobné žárovičky
Obarvují bílé vločky¨
Třpytí se jak v šantánu.
Plápolavé světlo svíčky
Zbytek vůně od vánočky
Jakpak se dál dostanu?

Mám úlohu. Kdo ji splní?
Nevzpomínám si, jak zněla
Paměť se mi vytrácí
Proč bílá věž se tak vlní?
Hrdě nad krajinou čněla.
A nyní se potácí.

Náhodou, ne z povinnosti
Mířím rovnou do kostela
Všichni kolem jásají
Líbají mne od radosti
Páni, to zas bude mela
Mám slzičky na kraji.

Radost, jásot, zpěvy písní
Přidej svůj hlas k nám, prosťáčku
Nemusíš se v cíli bát
Svůj úkol poznal jsem v tísni
Pojď sem, Ježíšku, panáčku!
Já Tě budu kolíbat.
Autor En Ali, 22.12.2010
Přečteno 454x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí