Vítr a noc

Vítr a noc

Anotace: Nejsem žádný básník, však slova někdy k sobě skládám a nové významy jim dávám. A tak nečekejte velký třesk, možná, že nemají žádný lesk.

Brzy, velmi brzy
se v zimě stmívá,
den obléká si kabár černý,
vítr studený si zpívá:
"Oj, noci, tys hluboká to
studně štědrosti, když
klid v spánku přinášíš v
hojnosti.

Co já vítr, k čemu jsem?
Lítám tam a sem.
To ty milencům přinášiš útočiště,
taková jsi ty, paní naše.
Oj, noci, tys hluboká to
studně štědrosti..."
Autor Pešulka, 01.01.2011
Přečteno 433x
Tipy 6
Poslední tipující: Misha, 27Zdenek, Sladkalu, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí