Smrk

Smrk

Anotace: Dlouho jsem Váhal, zda básničku uveřejnit, ale nakonec jsem se rozhodl, že by byla škoda si ji nechat pro sebe. Beskydské "K2" zaujímá mezi ostatními vyjímečné místo. Patří k nejstarším dílům, pamatuje ještě polovinu 90. let

Sbírka: Beskydy

Nad hlubokým údolím Ostravice
zvedá se hora do výše.
Již z dáli člověku do oka padne
ta hora mohutná,
hora vysoká,
ta hora nad údolím Ostravice.

Skončila zima, taje bílý sníh,
vodopády hučí na svazích.
A koryty potoků se voda valí
k Ostravici do údolí.

Z východu líží se šedivý mrak.
Nad mohutnou horou létají blesky.
Z úbočí tekou potoky vod.
Bouře je pryč a zase je hezky.

Malí ptáčkové vesele zpívají,
nové jaro zpěvem vítají.
Mezi stromy poletují,
mláďata z hnízda vykukují.

Na lukách horských květiny kvetou.
Motýli létají, ptáci si pějí.
Potoky vod dál do moře tekou,
na polích lidé obilí sejí.
Autor Puskin, 22.01.2011
Přečteno 615x
Tipy 3
Poslední tipující: Boudicca, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí