Ty, dřevěný kostelíčku

Ty, dřevěný kostelíčku

Anotace: Věnováno kapli na Radhošti, ikdyž není celá dřevěná, ale jen dřevem obitá.

Sbírka: Beskydy

Ty, dřevěný kostelíčku,
co tu v horách stojíváš.
Poslouchal jsem až do noci,
jak na hory zvoníváš.

Za červánků k Tobě vzhlížím,
vždy, když Slunce vychází.
Pozoruji v kraji širém,
jak nový den přichází.

Od Hostýna k Lysé hoře
pohled se Ti nabízí.
A kol Tebe kopců moře
zelených se nachází.

Pověz mi, Ty kostelíčku,
pověz, kam Tvůj prach mizí.
Kdopak v Tobě, kostelíčku,
kdopak v Tobě uklízí.

Slunce už se chystá k spánku,
kraj pod Tebou usíná.
Kdopak v Tobě bílou svíčku
každý večer rožíná?

Ty, dřevěný kostelíčku,
co tu v horách stojíváš.
Budu slýchat až do noci,
jak na hory zvoníváš.
Autor Puskin, 29.01.2011
Přečteno 486x
Tipy 4
Poslední tipující: CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí