Mámení jara.

Mámení jara.

Anotace: ...že by zase jaro?

Ačkoli pánové se tváří netečně,
s jarem zas odloží kožichy jejich dámy,
sluníčku ukáží svá těla statečně
s parádou křiklavou patřící do reklamy.

V parku na lavičkách slunce past narafičí,
láska je tématem o kterém se zas mluví,
pupeny překryjí dávný shon po jehličí,
jaro je návnadou, jež hledá mladé chůvy.

Hoch pátrá pohledem po krásném čumáčku,
pod květy kaštanů ten pohled dívce svědčí,
tváří se nevinně, jak anděl s obláčku,
krása i nevinnost, ...jen prsa hříšně větší.

Neříká zhola nic, jen prohlíží si zase,
hebkou pleť na hrdle, jež kryje vlasů pramen,
bohyně v korzetu, ...tak štíhlá byla v pase,
jen oblost pozadí překoná křivky ramen.

Prohlédne střevíček, přejde až k podvazku,
vzdá hold té postavě, spalován horečkami,
krása ho zajímá, myslí jen na lásku,
...jaro a polibek mládí tak lehce zmámí.
Autor ota.pé, 01.03.2011
Přečteno 432x
Tipy 6
Poslední tipující: carodejka, Psavec, CULIKATÁ, Květka Š., Mbonita
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

v básni jsem se pokochala, naladila a moc se těším na sluníčko i jaro.)))

02.03.2011 21:27:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí