Luna

Luna

Anotace: lyrická báseň opěvující měsíc!

Stříbrné světlo v noci se rozzáří,
do našich duší příjemně naráží.
Tajemné, neznámé, svítívá do dáli,
na cestě pomůže, abysme nestáli.
Přichází s černou, zlověstnou nocí,
naději, zklamání s sebou nám nosí.
Odchází, když rudý bratr ho střídá,
zmizí-li na věky přijde jen bída.
Roste a ubývá jak voňavé kvítí,
člověk nic nesvede, když nám nesvítí.
Jedenkrát v měsíci plnou moc má,
některým pomáhá, k jiným je zlá.
Královna noci nebesům vládne,
štěstí, neštěstí... už zase slábne.
Autor Mania Dardeville, 27.01.2006
Přečteno 473x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jak autora??Autor jsem přece já!!!=)

05.03.2006 20:00:00 | Mania Dardeville

Příjemná rytmika a příjemná básnička.

27.01.2006 14:57:00 | Epona

Je to zajímavé pojetí a hezké. Líbí. Jen si oprav býda-na bída. :-)

27.01.2006 12:40:00 | Buližník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí