Slunce a Měsíc

Slunce a Měsíc

Anotace: .....rušná noc byla a měsíc při tom byl a ráno nám z postele nechtělo se ven.....sluníčko nám pošimralo víčka...a mě napadla básnička :-))

Slunce žhavé při západu,
když dotýká se země,
staroušek, ukládá se ke spánku
v postýlce z růžových červánků.

Na oblohu vplouvá Měsíc,
nastává jeho vláda,
v potemnělém sále,
družina hvězd vstává.

Večernice, první mezi všemi,
Měsíc polibkem pozdraví,
Kuřátka štěbetajíc v náruč mu běží,
seskupení Létavic pokloní se stěží.

Měsíc rozvážně pluje oblohou,
do příbytků lidí nakukuje - ne náhodou
lásku s nimi sdílí, atmosféru navozuje,
svítí jim stříbrnou lucernou.

Noc už končí se dnem se střídá,
slunce – dítě rozverné je,
svého bratra s trůnu stahuje,
teď moje zlatá hlava na oblohu vstupuje.

Krásné ráno všem:-)))
Autor Tamara, 22.03.2011
Přečteno 411x
Tipy 32
Poslední tipující: vodnař, zelená víla, James Libustka, enigman, šuměnka, Zasr. romantik, jedam, Juan Francesco de Faro, Mbonita, Petbab, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

nad mraky..

23.03.2011 22:09:00 | zelená víla

není nad rána...

23.03.2011 10:58:00 | enigman

Měsíc a slunce / noc a den
kdo kým je více okouzlen ?

23.03.2011 08:25:00 | šuměnka

umíš potěšit:-)Tami

22.03.2011 17:22:00 | Mbonita

Dobré ráno, Jitřenka vstává a noc je ještě vlahá.

22.03.2011 13:55:00 | Kars

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí