Liška Bystrouška

Liška Bystrouška

Anotace: Nikdo si nemůže splést tuhle krásnou lesní potvůrku s něčím jiným, přestože ten její kožížek s huňatým ocasem se jen mihne někde v lese nebo v přírodě.

Já jsem liška Bystrouška,
co vám špitá do ouška,
mám ráda slepičky
z vašeho kurníku a dvorku,
uši vždy nastražím,
když slyším,
chyť ji Punťo a Azorku!

Mám kožíšek,
který mě v zimě vždy zahřeje,
vím však,
že každá dáma o něm sní
a když ho má,
tak zvonivě se zasměje.

Má vášeň k lovu
je silnější než já
a láká mě k vašemu obydlí a dvorku,
proto mě lidé odhání
a mají za potvůrku.

Já jsem však svobodná a divoká,
ale jen do chvíle
než zazní výstřel, štěkání psů
a hlas člověka.
Autor BARBYE, 23.03.2011
Přečteno 334x
Tipy 14
Poslední tipující: NikitaNikaT., hašlerka, Tamara, labuť, Mbonita, enigman, CULIKATÁ, modrá..., Květka Š.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Lištičko, lištičko,
jsi jak v západu sluníčko.

23.03.2011 16:59:00 | Tamara

bacha na lišáka...

23.03.2011 13:00:00 | enigman

lištičky jsou krásná stvoření...

23.03.2011 11:42:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí