Tuláci o noci

Tuláci o noci

Anotace: ...

Když skončí den a přijde noc,
na obloze je hvězd moc-
-je jich víc než jen stotisíc..
A je tam i žlutý měsíc.
Co tam vlastně dělat chtějí?
V podstatě jenom svítějí,
aby zvířata, ptáci,
poutníci a tuláci
o trochu líp viděli
na cestu přes svět celý.
Zkus se zeptat tvojí mámy
kam jdou;řekne: „Cíl neznámý.
Jdou stále jen za svým nosem-
-projdou svět třikrát tam a sem.
Pokud se v něm neztratí,
tak se k nám časem vrátí.
Poví, kdy dostali pěstí,
kdy naopak měli štěstí
o tom, jaký má město pach,
o měsíci a o hvězdách..
Budou mít povídek opravdu moc
hlavně o tom, jaká je noc.“
Autor Cataliina, 27.03.2011
Přečteno 395x
Tipy 3
Poslední tipující: Helena Lovecká, Juan Francesco de Faro
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí